17-06-10 четвер





































У четвер нам потрібно було знову "евакуюватися" зі школи, оскільки знову 11-класники складали тестування з історії.
Спочатку ми всі гуляли на дитячому майданчику у центрі міста. А потім перейшли через лісок біля школи №2 і вийшли до школи №3. Під час подорожі ми привітали учнів школи словами "Третя школо, привіт".
Далі наша дорога йшла повз дитячий будинок і звернула до Єврейської синагоги. Молодий хлопець Хаїм провів нам екскурсію, розповів про релігію євреїв, почитав книги на івриті. Нас дуже вразило, що книги вони читають справа на ліво. Особливо цікавою була розповідь про Шнеура Залмана, який похований біля синагоги. Щоб зайти до його "гробниці", потрібно зняти взуття і постукати у двері. Поряд з його могилою також є могила його доньки, яка померла від туберкульозу у Гадячі. Ми всі написали записки з побажаннями і поклали на могилу Шнеура Залмана.
Після синагоги ми йшли берегом річки до урочища Лесин Гай. Там, у тіні дерев, на зеленому лужку ми перепочили, зїли свої бутерброди, пограли в ігри та розподілили слова для казки, яку ми будемо ставити у понеділок.
Трохи відпочивши почали ми підніматися на гору, до памятника Лесі Українки. На тому місці де стоїть памятник, колись був будинок Олени Пчілки - мами Лесі Українки. Про це нам розповіла Віра Іванівна - вихователь третього загону, вчитель української мови та літератури.
Нам пощастило, що від Лесиного гаю нам не довелося іти пішки, а ми поїхали на шкільному автобусі. Поки ми чекали автобуса - ми також грали в різні ігри з нашою вожатою - Русланою Миколаївною.
Обід ми швидко зїли - і після лінійки попрямували додому.



Немає коментарів:

Дописати коментар